Posao ide dalje

Središte Gruda nastavlja se uređivati

03.08.2016.
u 08:00

Na početku mandata aktualnog općinskog rukovodstva, jedan od ciljeva bio je pokrenuti radove u središtu općine Grude. Ipak, previše neprivatiziranih prostora dulje vrijeme kočilo je projekte, piše Večernji list BiH.

Rješavanje problema

Aktualni načelnik Ljubo Grizelj u jednom trenutku poručio je županijskom vodstvu: - Ako vi ne možete riješiti problem neprivatizirane imovine, pustite nas da ga riješimo.

U jednoj sinergiji obje razine vlasti pobrinule su se da se to pomakne s mrtve točke i da više strana u procesu bude zadovoljno. Nakon toga krenuli su prvi ozbiljniji radovi, što od Općine s jedne, što od privatnog kapitala s druge strane. Već danas središte Gruda izgleda puno ljepše, a radovi i dalje traju. Grude uskoro dobivaju veliko parkiralište, iznad stare duhanske stanice, a radovi se izvode naveliko. Jučer smo zatekli radnike na djelu, a oni s optimizmom gledaju na ovo parkiralište jer će zahvaljujući njemu Grude dobiti i više prostora u središtu, a u dogledno vrijeme lakše će biti izgraditi i obilaznu ulicu. Osim toga, ispod stare duhanske stanice u tijeku je izgradnja gradske tržnice.

U onim ratnim i poslijeratnim vremenima Grude su imale sadržajno bogatu i dinamičnu tržnicu, a očekuje se da će nakon završetka aktualnih radova i nova biti jednako kvalitetna kao ona koja je djelovala u jednom drugom vremenu.

Zanimanje za nova ulaganja

Na radnom mjestu zatekli smo djelatnike poduzeća Mrvelji koje je na natječaju dobilo posao vrijedan 69.700,94 KM. Također, kreću radovi i u Ulici viteza Ranka Bobana i u Parku hrvatskih velikana. - Naglasak je na parkiralištu, na uređenju platoa na samom početku ceste za malu gradsku tržnicu i uređenju nogostupa s desne strane ulice. Uredit ćemo desnu stranu, gledano iz smjera Mostara, a plan je da se obloži u kamen kao lijeva strana, a zapadna ivica parka također će biti u kamenu.

Planiraju se i određeni radovi u samom parku, tako da bi ta ulica postala jedinstvena cjelina, uređena i s jedne i s druge strane, govori nam grudski načelnik Ljubo Grizelj. Radovi u Grudama nastavljaju ići svojim tijekom. Središte Gruda poprima obrise kakve zaslužuje imati, a projekti će se nastaviti. Postoji još neprivatizirane imovine koja će se rješavati u vremenu koje predstoji, a, navodno već ima zainteresiranih za nova ulaganja u središtu općine Grude, ali i na drugim lokacijama koje zanimaju investitore. Prvenstveno, tu se misli na Gospodarsku zonu Pogana Vlaka - Poljanice koja će u vremenu koje slijedi biti novi vjetar u leđa grudskom gospodarstvu, jednom od najstabilnijih u državi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije