Vitez

Središnji događaj obilježavanja svečana sjednica Općinskog vijeća

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
29.04.2016.
u 11:00

Nizom gospodarskih, kulturnih, sportskih, humanitarnih…, aktivnosti i događanja obilježene su proteklih desetak dana svečanosti Dana općine Vitez. Središnji dio proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća. Uz općinske vijećnike i administraciju, svečanoj sjednici nazočili su i predstavnici gospodarskog, kulturnog, sportskog i obrazovnog života te brojni gosti iz susjednih općina i dužnosnici političke, izvršne i zakonodavne vlasti SBŽ, hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio... Sjednicom je predsjedao predsjednik OV-a Vitez Tomislav Bošnjak Matić. Kazao je kako Vijeće funkcionira redovito, bez ozbiljnijih poteškoća uz, što je važno naglasiti, traženje rješenja i tamo gdje viđenja problema ili donošenje određenih odluka stranački, pa i nacionalno nisu istovjetna. - Rješavamo ih dogovaranjem, kompromisom, nikako nadglasavanjem, kazao je. Okupljenima se obratio i općinski načelnik Advan Akeljić ističući kako se trudom, radom i domaćinskim poslovanjem, bez megalomanskih traženja i zahtjeva, u protekle tri godine općinski proračun stabilizirao, a ovogodišnji je realan, razvojni, ali i socijalni. Kazao je, kako je viteško gospodarstvo i u ovim teškim vremenima uspješno, pa je, recimo, u prošloj godini zaposlenost porasla za 4 posto, a ukupan prihod za čak 14 posto. “A s takvim se rezultatima malo koja sredina može pohvaliti. Prigodnim, uglavnom čestitarskim riječima i iskazanim lijepim željama u budućem radu, okupljenima su se obratili i predsjedatelj županijske Skupštine i županijski premijer, Josip Kvasina i Tahir Lendo, te gradonačelnik prijateljske Popovače Josip Mišković. Dodijeljena su i tradicionalna općinska priznanja. Tri plakete grada dobili su tvrtka “Eksport-import Eso”, HPD Vitez, i izbornik kadetske košarkaške reprezentacije BiH, koja je na Europskom prvenstvu prošle godine osvojila zlatnu medalju, Josip Pandža.

Hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio proglašen je počasnim građaninom Viteza. A u obrazloženju dodjele velikog općinskog priznanja stoji kako je veleposlanik Del Vechio u dosadašnje dvije i pol godine mandata u BiH dao veliki doprinos razvoju i afirmiranju općine Vitez... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?