Baljić:

Sredinom ili krajem travnja silazna putanja broja oboljelih

25.03.2020.
u 18:33

U Federaciji Bosne i Hercegovine ukupno je testirano, do danas, 480 osoba od čega su 52 bile pozitivne na infekciju koronavirusom, kazao je šef Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Rusmir Baljić.

Naveo je da su 24 osobe iz Hercegovačko-neretvanske županije  bile pozitivne, osam iz Zeničko-dobojske, šest Unsko-sanske, četiri Bosanko-podrinjske, tri Zapadnohercegovačke, po jedna iz Posavske i Srednjobosanske dok u Tuzlanskoj županiji  i Županiji deset nema registriranih slučajeva.

- Bosna i Hercegovina je jedna od zemalja koja je na vrijeme krenula sa svim mjerama sprječavanja ove infekcije, koja se ne može liječiti lijekovima, te je stoga bitno da se pridržavate uputa Kriznog stožera - naglasio je Baljić na konferenciji za medije.

Smatra da bi se, ako se stanovništvo bude pridržavalo svih uputa, situacija mogla smirivati za dva do tri tjedna.

- Ja se nadam da ćemo sredinom ili krajem travnja imati silaznu putanju broja oboljelih. Krenuli smo na vrijeme i siguran sam da ćemo zajednički dobiti ovu bitku - poručio je Baljić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije