BEOGRAD

Srbija: Osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić odlučio iznijeti obranu

30.05.2024.
u 10:29

Osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje djevojčice iz Srbije Danke Ilić Srđan J. trebao bi u idućem tjednu iznijeti svoju obranu, potvrdio je njegov odvjetnik.

Kako prenose srbijanski mediji, odvjetnik jednog od dvojice osumnjičenih za ubojstvo dvogodišnje djevojčice koje je potreslo Srbiju ali i regiju, obavijestio je Više javno tužiteljstvo u Zaječaru kako je Srđan J. u idućem razdoblju odlučio iznijeti svoju obranu.  

Nestanak djevojčice prijavljen je 26. ožujka, a ispostavilo se da je bila žrtva prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo prvo bacili na divlji deponij. Policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju.

Srbijanska policija i istražitelji više od dva mjesec od ubojstva dvogodišnje djevojčice ne uspijevaju doznati niti na terenu otkriti gdje su dvojica osumnjičenih sakrili njezino tijelo

Viši sud u Zaječaru produžio je pritvor za još 30 dana osumnjičenima za ubojstvo Danke Ilić, a otac jednog od osumnjičenih pušten je u srijedu da se brani sa slobode.

Dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora- D.D. i S.J. uhićena su poslije desetodnevne istrage priznali su krivnju jer je utvrđeno da su službenim automobilom "fiat panda" udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik, odvezli na deponij i bacili tijelo.

Osumnjičeni S. J. i D. D. su od 6. travnja u pritvoru zbog opasnosti od bijega, mogućnosti utjecaja na svjedoke te uništavanja ili uklanjanja tragova počinjenja kaznenog djela te uznemiravanja javnosti.

Tužiteljstvo je priopćilo da je D. D. priznao zločin, dok se S.J. dosada branio šutnjom. Potom su uhićeni otac i brat jednog od osumnjičenika zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na policiji još nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubojstvo D. D. u međuvremenu je umro u Policijskoj upravi u Boru.

Potraga za tijelom djevojčice se nastavlja na području sela Zlot, kanjona obližnje rijeke i špilje, ali zasada bez rezultata i novih saznanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije