Amila Omersoftić:

Srbija odbila vratiti novac bh. štedišama

28.01.2020.
u 12:32

Oko 5.000 bh. štediša u srbijanskim bankama potražuje oko 28 milijuna KM prijeratne štednje

Predsjednica Udruženja za zaštitu deviznih štediša u Bosni i Hercegovini Amila Omersoftić kazala je da je Republika Srbija odbila priznati povrat štednje u Invest i JIK banci Beograd za 1.400 štediša iz Federacije BiH te da su upućeni da prava dokazuju pred sudom u Beogradu.

Omersoftić je danas na pres-konferenciji najavila da će sutra doći na sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH te će od predsjedatelja Mirsada Zaimovića zahtijevati pokretanje kaznene prijave protiv direktora Agencije za privatizaciju FBiH Amera Bekrića, jer je štedišama izdao potvrde pogrešnog sadržaja u kojima se navodi da se njihova štednja nalazi u BiH, a ne u Republici Srbiji.

- Zbog tih potvrda ne možemo ostvariti svoje pravo da potražujemo svoje novce, sve dok se ne dokaže kazneno djelo - poručila je Omersoftić.

Međutim, naglasila je kako su neki od štediša dobili potvrde o naplati štednje u Beogradu, ali je istaknula da imaju velikih problema u proceduri naplate, kao što su čekanje u redovima po 12 sati i isplate u osam rata za četiri godine.

Podsjetila je da oko 5.000 bh. štediša u srbijanskim bankama potražuje oko 28 milijuna KM prijeratne štednje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?