Mitropolit Amfilohije

Sram ga bilo, on će izdati Kosovo

09.09.2019.
u 10:24

Mitropolit crnogorsko - primorski SPC-a Amfilohije rekao je da će vlast u Beogradu "izdati Kosovo ako im samo nešto daju", što, kako je naveo, potvrđuje nedavna izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez "kompromisnog rješenja".

- Sram bilo njega i svakog drugog koji se odriče svoga bića, pamćenja, svetinja… Sramna je to priča - kazao je Amfilohije obraćajući se vjernicima ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu kod Novog Pazara.

Kako je prenio portal Kossev, mitropolit je kritizirao one koji kosovski zavjet proglašavaju "mitologijom", navodeći da je taj zavjet "ugrađen u povijest i samo biće srpskog naroda".

- Kažu, tamo na Kosovu nema ništa. Nema ništa u njihovoj glavi, a na Kosovu ima. Ostali su ne samo grobovi i groblja, već svetinje i narod božji, onaj najistrajniji Bogu i svetom Lazaru, da nauči i nas kako treba biti vjeran Bogu i svetinjama izvornim - naveo je Amfilohije.

Ključne riječi

Komentara 1

FI
fifmar
08:58 10.09.2019.

Kako izgleda u glavama većine je nerealna slika o Kosovu, može biti da su tamo grobovi i svetinje ali nema domicilnog stanovništva kojima te svetinje nešto znače tj. Srba na Kosovu skoro nema prema tome nisu većina i ne mogu odlučivati o svojoj sudbini a kamoli cijele zemlje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?