Banja Luka

Sporazumom o brzojavnom prometu do bržeg i učinkovitijeg rada policije u BiH

01.07.2020.
u 14:57

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potpisao je danas u Banjoj Luci sa rukovoditeljima Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu i Policije Brčko distrikta Sporazum o brzojavnom prometu između Ministarstva unutaršnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije, Policije Brčko distrikta, SIPA-e, Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Sporazum će potpisnicima omogućiti sigurnu razmjenu brzojava u realnom vremenu, što je izuzetno značajno za brz i učinkovit operativni rad policije na terenu, a samu aplikaciju za sigurnu razmjenu brzojava razvila je Uprava za informacijskno - komunikacijske tehnologije MUP-a RS. 

Iz entitetske policije napominju da aplikacija koristi infrastrukturu javnog ključa i algoritme za kriptiranje koji predstavljaju međunarodne standarde u toj oblasti. 

Predstavnici Federalne uprave policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH nisu bili u mogućnosti danas nazočiti potpisivanju Sporazuma, te će ga potpisati naknadno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije