Dragan Mektić

Sporazum o suradnji između BiH i Europol-a važan iskorak na putu ka članstvu u EU

Dragan Metic
16.12.2015.
u 20:33

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ocijenio je da potpisivanje sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji između BiH i Europske policijskog ureda (Europol) predstavlja važan iskorak na putu ka članstvu u EU i potvrdu napretka napravljenog u sigurnosnom sektoru, prvenstveno u zaštiti tajnih podataka.

"Operativni sporazum s Europolom omogućava nam širu međunarodnu suradnju i razmjenu informacija sa zemljama članicama EU u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i drugih vidova međunarodnog kriminala, kao i djelovanje zajedničkih istražnih timova, čime se potvrđujemo kao pouzdan partner EU", rekao je Mektić, javlja Srna.

On je pozdravio današnju odluku Europskog parlamenta kojom je odobreno potpisivanje sporazuma o uspostavljanju suradnje na ovoj razini s Europolom kao agencijom EU za provođenje zakona.

Stupanjem na snagu novog ugovora, dosadašnja suradnja BiH i Europola proširiti će se i na razmjenu osobnih i tajnih podataka i informacija, čime će se znatno pojačati zajednička borba protiv organiziranog kriminala, terorizma i drugih oblika ozbiljnog međunarodnog kriminala, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije