deseci intervencija

Splitski vatrogasci borili se s poplavljenim ulicama

28.08.2021.
u 11:28

Splitski, ali i okolni vatrogasci tijekom petka su imali pune ruke posla zbog obilne kiše koja je tijekom dana poplavila stambene i poslovne prostore, doznaje se u subotu u splitskom Županijskom vatrogasno-operativnom centru.

Od ujutra do navečer imali su na desetke intervencija ispumpavanja vode iz prostorija, garaža, oluka, stanova, poslovnih prostora i s cesta. Kiša je prodirala na sve strane, a vjetar lomio grane sa stabala koje su padale na automobile.

Najgore je bilo u centru grada gdje su po tko zna koji put poplavljeni Dioklecijanovi podrumi, a teško je bilo i u gradskom kotaru Blatine gdje se velika količina vode slila na glavnu prometnicu zbog čega se promet odvijao usporeno. Intervencija je bilo i na tržnici Plokite, na Sućidru, u Spinutu, Splitu 3, kao i u KBC-u Split na lokaciji Križine gdje su vatrogasci ispumpavali prolaz kod Hitnog medicinskog prijema.

Ništa manje posla nisu imali ni kaštelanski vatrogasci koji su ispumpavali vodu iz Kule Ćipiko, kafića, stambenih prostora i podruma. U cjelodnevnoj akciji ispumpavanja vode sudjelovalo je više desetaka vatrogasaca s nekoliko vozila.

Tijekom cijelog dana petka u Splitu je ukupno palo 65,5 litara kiše po četvornom metru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije