o pismu Zvizdića i Izetbegovića

Špirić: Pozivam bošnjačke predstavnike da saslušaju druge političke partnere

Špirić:
27.10.2021.
u 14:50

Pozivam bošnjačke predstavnike da saslušaju druge političke partnere, ali i glas javnosti i da pokušaju potražiti zajedničko rješenje za dobrobit svih, jer ga nitko izvana neće donijeti u BiH, bez obzira koliko će oni pisama napisati iza leđa druga dva naroda”, navodi Špirić

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić u priopćenju za javnost navodi da je pismo, koje su bošnjački članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović uputili na stotine adresa raznih predstavnika međunarodne zajednice, „čisti dokaz da oni nemaju volje za unutarnjim dijalogom i da zloupotrebljavaju institucije u nadi da će netko izvana donijeti rješenja u njihovu korist“.

Špirić smatra da oni nemaju pravo na memorandumu Parlamentarne skupštine BiH da šalju svoje osobne stavove, „jer iza tog pisma nije stao nijedan fom, niti bi mogao da stane iza rečenica punih mržnje prema jednom narodu i prema Republici Srpskoj“.

“Ne znam jesu li oni svjesni da je ovo što rade najgrublja destrukcija Parlamentarne skupštine BiH i ustavnog poretka, a da ne pričam o prilikama za zajednički život o kojem ovdje trebamo odlučiti svi ravnopravno. Pozivam bošnjačke predstavnike da saslušaju druge političke partnere, ali i glas javnosti i da pokušaju potražiti zajedničko rješenje za dobrobit svih, jer ga nitko izvana neće donijeti u BiH, bez obzira koliko će oni pisama napisati iza leđa druga dva naroda”, navodi Špirić, priopćeno je iz njegovog ureda, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije