Zastupnik SNSD-a

Špirić o uvođenje sankcija: Pokazat će se čiji je to rukopis

 Nikola Špirić
11.09.2018.
u 11:42

Špirić je rekao kako postoje jasne indikacije da su na uvođenje sankcija uticali i politički predstavnici Srba koji su u vlasti na razini BiH

Zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić rekao je da kao iskusan političar može shvatiti da se nekome ne sviđaju njegovi politički stavovi i da mu zbog toga uvode sankcije, ali da je politička šizofrenija, a ne demokracija, da ga netko u 21. stoljeću ucjenjuje preko članova obitelji, supruge i djece.

Špirić je rekao za Srnu da mu je žao jer je to tako i smatra da ništa nije slučajno s obzirom da su mu sankcije uvedene 25 dana prije izbora.

"Pokazat će se čiji je to rukopis, ali moja je poruka da nema kolebanja i da institucije Republike Srpske i srpski narod moraju imati principijelne stavove u obrani. Politika se može voditi samo na bazi jasnih političkih i nacionalnih stavova“, ocijenio je Špirić.

On je objasnio da su mali narodi poput Srba u Bosni i Hercegovini u procesu globalizacije u velikoj opasnosti.

"Osobito ako imaju političke predstavnike kao što su imali ove četiri godine u Sarajevu i čiji rukopis iščitavam u ovoj odluci. Ali neka se oni bore s tim. Meni ostaje da zajedno s narodom dalje idemo u veliku pobjedu SNSD-a na ovim izborima, najveću od Daytona do danas", poručio je Špirić.

On je rekao kako postoje jasne indikacije da su na uvođenje sankcija uticali i politički predstavnici Srba koji su u vlasti na razini BiH. Dodao je da ga američke sankcije nisu puno pogodile. "Idemo dalje. Nema predaje", poručio je Špirić.

SAD su uvele sankcije zastupniku SNSD-a Nikoli Špiriću zbog, kako je navedeno iz State Departmenta, umiješanosti u veliku korupciju.

U priopćenju objavljenom na internet stranici State Departmenta navodi se da je Špirić tijekom vršenja dužnosti zastupnika bio "umiješan u javnu korupciju, uključujući prihvaćanje neprikladnih benefita u zamjenu za obavljanje javnih funkcija i miješanje u javne procedure".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije