Uspješno predstavljanje na 18. Međunarodnom sajmu turizma u Zabrzu

Spilja Vjetrenica očekuje veći broj turista iz Poljske

storyeditor/2023-04-25/vjetre.png
27.04.2023.
u 17:42

Na netom završenom 18. Međunarodnom sajmu turizma u Poljskoj predstavljana je i tajanstvena hercegovačka ljepotica - spilja Vjetrenica u Zavali, u općini Ravno, piše Večernji list BiH.

Jedinstveni muzej

Govoreći o sajmu, Davor Baković, direktor JP "Vjetrenica - Popovo polje", kaže kako na osnovi dojmova mora izraziti zadovoljstvo što su imali prigodu sudjelovati na sajmu turizma u poljskom gradu Zabrze, na kojem je sudjelovalo više od stotinu izlagača iz cijeloga svijeta.

Nastup 12 izlagača iz Bosne i Hercegovine organizirao je Hercegovina travel, ističe direktor Baković te dodaje kako je sajam organiziran pod pokroviteljstvom Poljske turističke komore i Šleske turističke organizacije.

Na Međunarodnom turističkom sajmu u Zabrzu, uz JP "Vjetrenica - Popovo polje", predstavile su se eminentne hercegovačke vinarije kao što su Vinarija Čitluk, Carska vina, Podrumi Andrija AG, potom Borovit iz Širokog Brijega, Muzej Međugorje, Regius iz Čapljine, Turistička zajednica Ljubuški, Jopi bio…

Treba istaknuti kako je spilja Vjetrenica zaštićeni spomenik prirode, a tajanstvenom i atraktivnom čini je dužina njezinih kanala od 7013,90 metara, od kojih je turistima dostupan samo jedan dio. Na spilju Vjetrenicu naslanja se Biospeleološki muzej Vjetrenica, jedinstven u svijetu. U muzeju su izlošci pronađeni u spilji u višedesetljetnim istraživanjima. Cjelokupna ponuda ovoga hercegovačkog bisera prirode predstavljena je na sajmu u Poljskoj. Oni koji se požele zadržati u Zavali, mogu vidjeti arheološki lokalitet na kojem je pronađena ploča oltarne pregrade, nekropolu stećaka te još jedan lokalitet pod zaštitom države - nacionalni spomenik, manastir Zavala ili manastir Vavedenja Bogorodice, samo tristotinjak metara od ulaza u spilju.

Atraktivan lokalitet

Lokalitet atraktivnim čini i podatak da je Zavala samo 12 kilometara udaljena od mora, odnosno od Slanoga. Za one koji se nakon rashlađivanja na 11 Celzijevih stupnjeva, koliko je standardna temperatura unutar spilje, požele mora, do njega mogu stići za desetak minuta preko graničnog prijelaza Orahov Do/Slano. Imajući sve to na umu, direktor Baković s pravom očekuje povećanje broja turista iz Poljske, što je i bio cilj nastupa na sajmu u Zabrzu.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije