GSSuBiH

Spašena ozlijeđena planinarka na Čvrsnici

planinarka
04.10.2015.
u 21:49

U strmom silasku dogodilo se posklizavanje i pad, pri čemu se planinarka B.C. ozlijedila

Gorska služba Spašavanja u BiH je u nedjelju oko 15 sati dobila poziv za pomoć na planini Čvrsnici, u predjelu Dive Grabovice gdje se dogodila nezgoda prilikom koje je planinarka B.C. iz Mostara ozlijedila nogu. Sumnjalo se na prijelom potkoljenice.

Ekipe GSSuBiH iz Jablanice, Mostara, Čitluka krenuli su odmah na lice mijesta da medicinski zbrinu i transportiraju unesrećenu planinarku.

Nakon dvosatnog transporta po kišnom vremenu, strmom i skliskom terenu, spašavatelji su uspjeli doći do ozlijeđene planinarke i predati je medicinskoj ekipi Hitne pomoći Mostar. 

- Nedaleko od planinske kuće na Žljebu u kanjonu Dive Grabovice, u strmom silasku dogodilo se posklizavanje i pad, pri čemu se planinarka B.C. ozlijedila i nije mogla nastaviti spuštanje bez pomoći gss-a, priopćeno je iz GSSuBiH. 

GSS Jablanica, HGSS Čitluk, HGSS Mostar, ukupno 21 spašavatelj predvođeni Ajdinom Malovićem uspješno su okončali akciju spašavanja. Unesrećena je u dobrom stanju, nakon pružene prve pomoći od strane Dr. Martine Orlović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?