jednostavno i brzo

Špageti s porilukom i gorgonzolom savršen su ručak kad imate malo vremena

28.02.2024.
u 20:22

Poriluk je jako podcijenjeno povrće. Prerijetko ga jedemo u svakodnevnom životu, ali je ukusan, zdrav i brz za pripremu.

Ovo povrće je posebno dobro u kombinaciji s kremastim juhama ili umacima, što dokazuje omiljeno varivo od poriluka. Ali ova je kombinacija nepobjediva i kao jelo od tjestenine, piše Novi list.

U ovom receptu, aromatični poriluk susreće se sa začinjenom gorgonzolom i kremastim mascarponeom kako bi se stvorio prekrasan umak koji se može napraviti u samo 20 minuta.

Sastojci (za 2 velike porcije)

1 štapić poriluka

100 g gorgonzole
2 žlice maslinovog ulja
Sol
250 g špageta (ili druge tjestenine)

100 g mascarponea
50 g parmezana
Muškatni oraščić, papar

Priprema

Zakuhajte veću količinu vode. U međuvremenu poriluk narežite na sitne kolutiće i potom operite. Gorgonzolu narežite na kockice i ostavite sa strane. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na srednjoj vatri pirjajte malo posoljeni poriluk oko 10 minuta. Vodu obilno posolite i u njoj skuhajte tjesteninu.

Poriluku u tavi dodajte mascarpone i gorgonzolu. Naribajte parmezan i malo muškatnog oraščića. Ocijedite tjesteninu i skupite vodu. Sada prelijte umak od sira s malo vode za tjesteninu dok ne dobijete kremasti umak. Posolite i popaprite. Umak poslužite s tjesteninom i još malo parmezana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?