Nakon odluke Ustavnog suda

Solak: Mjera nije ukinuta, samo je nedostajalo nekoliko elemenata

22.04.2020.
u 21:55

Ustavni sud BiH danas je zaključio kako je osporenim naredbama Federalnog stožera civilne zaštite kojim je naređena zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije Bosne i Hercegovine prekršeno pravo na slobodu kretanja.

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak rekao je kako potpuna odluka nije stavljena izvan snage i da nije ukinuta.

- Ona će ostati kao takva na snazi, s tim da odluka treba posjedovati određene elemente koje su oni naveli u svojoj odluci na apelaciju. Prije svega treba se navesti točan datum do kada se primjenjuje, da se u samoj naredbi navede kako će se kontinuirano pratiti situacija na terenu i kako će se po potrebi donositi ublažavanje mjera. Treba se navesti i na osnovu kojih se parametara uvela ova odluka - rekao je Solak, prenosi Avaz. 

Naveo je kako su članovi Federalnog stožera uvijek te stavke koje nedostaju u odluci navodili kroz svakodnevna obraćanja.

- I za konkretno ovu mjeru smo dogovorili da će sljedeći tjedan ići s konkretnim mjerama ublažavanja za umirovljenike i djecu. Najvažnija je stvar da ova odluka nije ukinuta - rekao je Solak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?