Ovak kolač pravi se veoma jednostavno, a materijal se mjeri kašikama. Oduševit će vas kombinacija ovog kolača od ruma, čokolade i kokosa.
Sastojci za koru:
3 jajeta
10 kašika kristal šećera
9 kašika ulja
9 kašika mlijeka
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
9 kašika brašna
3 kašike kakao praha
Sastojci za preliv kore:
100ml mlijeka
3 kašike ruma
Sastojci za premazivanje kore:
malo džema od kajsije
Sastojci za fil:
400ml slatke pavlake
150gr kokosovog brašna
50gr sjeckane čokolade za kuhanje
Priprema:
Izmiksirati sastojke za koru, presuti u kalup za pečenje i peći na 200 stepeni 20-25 minuta, piše Hayat.
Vruć biskvit preliti preljevom, zatim premazati džemom.
Preko toga staviti fil i ravnomjerno rasporediti.
Po želji posuti rendanom čokoladom.
Dobar tek!