Republika Srpska

Socijalna karta obuhvatit će 67.000 osoba

Siromaštvo u BiH
25.03.2024.
u 20:59

Želja mi je bila napraviti socijalnu kartu da bismo na pravedniji način mogli realizirati provođenje tih prava. Važno je da ovaj projekt bude realiziran jer od njega velika očekivanja imaju i korisnici ovih prava - rekao je Višković

Završene su pripremne aktivnosti potrebne za izradu socijalne karte u Republici Srpskoj, urađena je kompletna projektna dokumentacija, analiza proračuna te revizija svih prava. Ovo je istaknuto na predstavljanju dosadašnjih aktivnosti Vlade RS-a na izradi socijalne karte.

Premijer RS-a Radovan Višković rekao je da slijedi kreiranje zakona o socijalnoj karti i drugih akata koji će pratiti tu oblast. Procjene su da će obuhvatiti oko 67.000 osoba iz različitih kategorija stanovništva. Višković je istaknuo da je realizacija ovog projekta od iznimnog značaja jer se njime želi pravedna podjela socijalnih prava, odnosno da ih ostvare oni koji to zaslužuju. - Želja mi je bila napraviti socijalnu kartu da bismo na pravedniji način mogli realizirati provođenje tih prava. Važno je da ovaj projekt bude realiziran jer od njega velika očekivanja imaju i korisnici ovih prava - rekao je Višković te zahvalio Svjetskoj banci koja je, kako je naveo, pružila maksimalnu podršku u kreiranju koraka izrade socijalne karte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?