omjer snaga i pozicije

SNSD dobio izbore za mjesne zajednice, test za opće izbore

22.02.2022.
u 19:00

Građani Banje Luke izabrali su članove vijeća mjesnih zajednica na mandat od četiri godine. Birali su se novi predstavnici u 57 banjolučkih mjesnih zajednica. Liste SNSD-a i njegovih koalicijskih partnera pobijedile su na 44 od 57 biračkih mjesta, priopćeno je iz SNSD-a, piše Večernji list BiH.

Značaj Banje Luke

Građani su birali članove vijeća na mandat od četiri godine. U subotu navečer slavilo se radi ovih rezultata u Gradskom odboru SNSD-a Banja Luka. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik čestitao je na uvjerljivoj pobjedi predsjedniku Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Vladi Đajiću te članovima i aktivistima. - Ovo je prva u nizu naših zajedničkih pobjeda - rekao je Dodik, dok je Đajić istaknuo kako su više nego zadovoljni rezultatima. U stožeru SNSD-a upriličeno je veliko slavlje, a Dodik je i zapjevao. Rezultati ovih izbora su znakoviti jer pokazuju da SNSD i dalje ima veliku snagu u Banjoj Luci unatoč činjenici da je na proteklim izborima za gradonačelnika izabran Draško Stanivuković iz PDP-a. Prema podacima Gradskog izbornog povjerenstva, zainteresiranost je bila veća nego 2017. Nije bilo incidenata, a kako objašnjavaju, problem s biračkim mjestom gdje je na kraju ipak glasovao gradonačelnik Draško Stanivuković nastao jer su podaci bili u MZ Rosulje. Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, rekao je kako su na izborima za članove vijeća mjesnih zajednica SNSD i koalicija pobijedili u više od 75% mjesnih zajednica. Dodao je kako je u većim mjesnim zajednicama pobjeda bila uvjerljiva.

Politička snaga

- Na prošlim izborima SNSD je osvojio 25% glasova i ti rezultati sada su velika pobjeda - rekao je Đajić. Neven Stanić, glavni tajnik Ujedinjene Srpske, istaknuo je kako je, prema postocima, Ujedinjena Srpska napravila uvjerljivo najbolji rezultat ako se usporede prethodni izbori za članove Vijeća mjesnih zajednica. - Taj rad ogleda se u više od 350% na osnovi prethodnih izbora i to jasno govori o našem angažmanu. Mi smo druga stranka po broju članova u vijećima mjesnih zajednica - rekao je Stanić. Istaknuo je kako je to jasan pokazatelj da kao koalicija odlično surađuju te će nastaviti zajedno i u idućem razdoblju. Pobjeda SNSD-a, iako je riječ o mjesnim zajednicama, indikativan je i test odnosa političkih snaga pred izbore u BiH. Rezultati su pokazali kako je SNSD uvjerljivo prva stranka kojoj je narod Banje Luke, kako su kazali, dao povjerenje i kojoj vjeruje da će i u idućem razdoblju biti na vlasti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije