(NE)UGODNIH 0 STEPENI

Snježna bajka na Vlašiću obradovala ljubitelje planine i inozemne turiste

18.11.2023.
u 20:07

Na bh. planini Vlašiću jutros je preovladavala prava snježna bajka. Snježni prekrivač obradovao je ljubitelje planine i zime pa su mnogi subotu odlučili iskoristiti na čistom zraku iako je jak i hladan vjetar pokorio svu toplotu sunca stvarajući temperaturu od 0 stupnjeva Celzijevih.

Želeći otići daleko od gradske buke, i još uvijek van zimske sezone, istinski ljubitelji snijega i zime danas su se uputili na obližnje planine, a omiljena destinacije za građane središnjeg dijela Bosne i Hercegovine je svakako Vlašić kod Travnika koji se jutros probudio pod bijelim pokrivačem.

Bijeli planinski vrhovi, šumske staze, temperatura od nula stupnjeva Celzijevih te jak vjetar Vlašić je bar nakratko, prije zimske sezone, pretvorio u istinski zimski ugođaj. Iako su sunčeve zrake prodirale kroz oblake, nisu mogle toliko ugrijati šetaće koji su iz ormara izvadili zimsku opremu.

Oni koji ipak vole uživati samo u zimskim prizorima, ugodno su promatrali zimsku idilu iz ugostiteljskih objekata na Babanovcu i kompleksu Eko fis Vlašić dok je Vlašić blistav u svojoj bjelini već sredinom studenoga obećavao uzbudljivu sezonu radosti na snijegu.

Snijeg na Vlašiću donosi ne samo vizualnu idilu već i uživanje u raznovrsnim zimskim aktivnostima koje počinju sa ovogodišnjim događajem Šankanje sredinom prosinca, a i ski-openingom čim za to budu stvoreni uslovi na stazama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije