pada od sinoć

Snijeg u USŽ otežava promet, brojni prekidi u opskrbi strujom

snijeg
Fena
26.02.2023.
u 12:44

Snijeg koji od sinoć pada na području Unsko-sanske županije otežao je normalno odvijanje prometa, ali i uvjetovao brojne prekide u opskrbi električnom energijom.

Poseban oprez zbog ugaženog snijega na kolovozu i teže prohodnosti, vozačima je preporučen na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bihać- Bosanska Krupa. Kao kritične točke zbog konfiguracije terena označene su lokacije Laništa, Ripačkog klanca i Grmuškog kanjona. 

Zbog loših vremenskih uvjeta, na Graničnom prelazu Izačić zabranjen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone. Duga su zadržavanja i na izlazu iz BiH, na Graničnom prelazu Maljevac u Velikoj Kladuši.

Veći dio Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe, ali i drugih općina u USŽ trenutno je bez opskrbe električnom energijom. Iz Elektrodistribucije Bihać potvrđeno je da su sve raspoložive ekipe na terenu, te kako rade na otklanjanju brojnih kvarova.

Od kasnih sinoćnjih sati do jutros, evidentirano je više od 60 litara po metru kvadratnom padavina, dok je visina snijega već iznad 20 centimetara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?