problemi u prometu

Snijeg ponovno izazvao probleme na cestama u BiH, kamioni stali kod Jablanice

Klix/čitatelj
01.03.2023.
u 17:47

Kamioni koji su krenuli na put, stali su sa strane magistralnog puta s obzirom na to da ne postoje adekvatni uvjeti za vožnju,

Na širem području Jablanice, Konjica, Kupresa i Rame, kao i na putu Livno-Bosansko Grahovo zbog snježnih vijavica i zaglavljenih teretnih vozila često dolazi do zastoja u prometu.   

Prema informacijama građana koji su se danas iz Hercegovine zaputili prema sjeveru, ali i obratno, snježne padaline ponovno su prouzročile velike probleme, osobito na području Jablanice.

Kamioni koji su krenuli na put, stali su sa strane magistralnog puta s obzirom na to da ne postoje adekvatni uvjeti za vožnju, piše Klix.ba.

"Na dionicama Livno-Šuica (Borova Glava) i Posušje-Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila. Na magistralnim putevima Rama-Gornji Vakuf (Makljen), Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Livno-Bosansko Grahovo-Drvar za ova vozila obvezna je upotreba lanaca", priopćeno je ranije iz BIHAMK-a.

Također, na nekim dijelovima magistralnih puteva osim snijega veliki problem stvara i vjetar.

"Jak vjetar formira sniježne nanose na magistralnom putu Priluka-Glamoč-Mlinište. Na pojedinim dionicama ima snijega na cestama, a izdvajaju se putevi: Drvar-Bosanski Petrovac, Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, Bugojno-Kupres-Šuica i Gacko-Tjentište, kao i puteve na širem području Jablanice i Rame", ističu iz BIHAMK-a.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno se izdvaja magistralni put Srbljani-Bosanska Krupa gdje je uslijed težine snijega, došlo do rušenja više stabala, što ugrožava sigurno prometovanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, promet je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena prometna signalizacija). 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?