Čović i Tusk

Snažna podrška BiH u rješavanju nadolazećih izazova

čović tusk
22.10.2015.
u 10:51

Čović je informirao Tuska o konkretnim koracima koji se poduzimaju u okviru procesa europskih integracija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk razgovarali su u Madridu o daljnjem napretku BiH na europskom putu.

Čović je informirao Tuska o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te konkretnim koracima koji se poduzimaju u okviru procesa europskih integracija.

Istaknuo je važnost obnovljene inicijative Europske unije, te odlučnost vlasti u BiH da održe postojeću pozitivnu dinamiku. Podsjetio je na dosadašnje značajne korake, kao što su stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te program reformi koji se implementira na svim razinama vlasti, kao i usvojeni mehanizam koordinacije.

Čović je izrazio uvjerenje u ispunjavanje i preostalih obveza BiH, te u skladu s tim i podnošenje zahtjeva za članstvo u Evropskoj uniji, do kraja tekuće godine.

Predsjednik Europskog vijeća izrazio je zadovoljstvo zbog dosadašnjih rezultata, te snažnu podršku rješavanju nadolazećih izazova Bosne i Hercegovine u okviru njenog približavanja Europskoj uniji.

Razgovarano je i o trenutnim značajnim pitanjima, poput migrantske krize, što je i jedna od prioritetnih tema ovogodišnjeg kongresa Europske pučke stranke, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije