HN županija

Smjene u MUP-u ako se ne smanji broj kaznenih djela i ne poveća sigurnost građana

16.12.2016.
u 07:00

Ako se uskoro ne smanji broj kaznenih djela na području HN županije, moglo bi doći do smjena unutar Ministarstva unutarnjih poslova ove županije, rečeno je, kako neslužbeno doznajemo, na jučerašnjem sastanku predsjednika Vlade HNŽ-a sa Slađanom Bevandom, ministrom, Ilijom Lasićem, ravnateljem policije, Draganom Brkićem, načelnikom uniformirane policije, Amirom Begićem, načelnikom Sektora krim-policije, i načelnicima policijskih uprava Mostar, Čapljina i Konjic.

Na sastanku se razgovaralo o problemima s kojima se u svom radu MUP HNŽ-a susreće, ali i o sve većem broju kaznenih djela u HNŽ-u. “Znam za sve poteškoće i probleme s kojima je suočen MUP, znam i da je zbog političkih nesuglasica trenutačno blokiran prijem novih policijskih službenika, ali to nije tema ovog susreta, jer sve to ne može i ne smije biti alibi i opravdanje za povećan broj kaznenih djela i pojačanu nesigurnost, kako građana tako i njihove imovine’’, kazao je čelnicima MUP-a na početku razgovora predsjednik Herceg.

“Ja i ovom prigodom izražavam svoju zahvalnost ministru i svim policijskim službenicima koji, unatoč značajnom nedostatku ljudskih kapaciteta i drugih poznatih poteškoća, profesionalno obavljaju povjerene zadaće, ali istodobno sve nas pozivam da ne zatvaramo oči pred činjenicom da građani od nas očekuju više. Građani od nas s pravom očekuju da zajamčimo sigurnost, kako njima tako i njihovoj imovini, ali i da opću sigurnost dovedemo na jednu znatno višu razinu. Učestale krađe, osobito automobila, razbojstva, trgovina opojnim sredstvima i drugi oblici kriminaliteta od nas traže snažnije djelovanje. To je naša odgovornost, ali i obveza. Ova Vlada učinila je značajan iskorak u osiguranju materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za rad MUP-a i tu se nećemo zaustaviti. Naša spremnost da nastavimo ulaganja u daljnje opremanje naših policijskih službenika nije upitna, ali kao najodgovorniji čovjek izvršne vlasti očekujem konkretne pomake kada je u pitanju sigurnost građana, njihove imovine, ali i opća sigurnost’’, zaključio je Herceg. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
MUP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?