Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Smiljan Vidić: Nad hrvatskim općinama provodila se zakonska pljačka

16. kolovoza 2017. u 08:00 0 komentara 1528 prikaza
Smiljan Vidić

Završni radovi na stoljetnom projektu vodoopskrbe, radovi obnove dječjeg vrtića i izgradnje jaslica, sanacija divljeg gradskog deponija, pripremni radovi za nastavak izgradnje dionice autoceste na koridoru Vc…, samo su neki od aktualnih projekata na području općine Čapljina koja je, zbog svojih prirodnih ljepota i uređenosti te ogromnog kulturno-povijesnog nasljeđa, proglašena “Cvijetom Hercegovine”. Uz sve to, pokrenuta je i procedura da Čapljina dobije status grada. O spomenutim, ali i drugima aktualnim temama iz tog dijela Hercegovine za Večernji list BiH govori dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina.

Koji su bili razlozi pokretanja procedure da se općini Čapljina dodijeli status grada? Što će to u konačnici značiti za život i rad na tom području?

- Nije nikakvo pretjerivanje ako kažemo da Čapljina po svojoj urbanoj fizionomiji zaslužuje status grada. Naši građani, ali i svi oni koji dolaze u naš grad složni su u tome da je Čapljina zaista jedan od najljepših i najuređenijih gradova ne samo u Bosni i Hercegovini već i šire. Pa nismo bez razloga dobili taj naziv “Cvijet Hercegovine”, a na što trebaju biti ponosni svi oni koji žive na ovom području. Stoga smo pokrenuli inicijativu da se Čapljini dodjeli status grada i već smo dobili suglasnost Federalnog ministarstva pravosuđa. Pred nama je donošenje Zakona o gradu Čapljini koji će pripremiti spomenuto ministarstvo, a onda sve ide u federalni Parlament na konačno izglasavanje, tj. potvrđivanje statusa grada. Zadovoljili smo jedan od triju kriterija, a to je veliko bogatstvo kulturnim spomenicima te urbana fizionomija i dobili smo “zeleno svjetlo”. Očekujemo kako ćemo na proljeće iduće godine i službeno dobiti status grada koji će nam donijeti niz olakšica, među kojima je svakako i lakše pristupanje razvojnim projektima Europske unije za daljnji razvoj naše sredine.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.