Skupština HBŽ

Smijenjen predsjednik Vlade HBŽ Draško Dalić, novi premijer Ivan Jozić

21.06.2017.
u 16:23

U Tomislavgradu je danas održana izvanredna sjednica Skupštine HBŽ. S 18 glasova za, 5 protiv i jednim suzdržanim na današnjoj sjednici smijenjen je dosadašnji predsjednik Vlade HBŽ, Draško Dalić, doznaje Večernjak. Smjena Dalića je zatražena jer HDZ BiH nije bio zadovoljan radom predsjednika Vlade. 

Tomislavcity piše da je nakon rasprave za novoga premijera većinom glasova izabran Ivan Jozić iz HDZ-a BiH, kao i ministri u Vladi. U svom kratkom obraćanju novoimenovani premijer je naznačio najvažnije detalje programa svoje Vlade, stavivši naglasak na: obrazovanje, zdravstvo, gospodarstvo i socijalnu politiku.

Kada je riječ o sastavu Vlade, došlo je do smjene ministara iz reda srpskoga naroda. 

Na čelo Ministarstva gospodarstva, umjesto Aleksandra Štrbca, imenovan je Miloš Bauk, Pravosuđem će, umjesto Mirjane Stojsavljević Petraković, rukovoditi Jovo Paripović, dok će novi ministar u Ministarstvu rada zdravstva i socijalne skrbi biti Vasilija Broćeta, koja na toj dužnosti zamjenjuje Dragoslava Topića.

Kako javlja Livno Online, zastupnik HDZ-a BiH Branko Krišto u kratkom obraćanju zastupnicima je rekao kako HDZ BiH nije zadovoljan radom predsjednika Vlade i kako zbog su zbog toga tražili smjenu predsjednika Vlade HBŽ, Draška Dalića.

Nediljko Rimac, zastupnik HDZ-a 1990, dao je podršku Daliću. Današnju sjednicu je nazvao švedskim stolom, trgovačkim centrom, aludirajući na ponude zastupnicima da glasaju za smjenu Dalića.

Draško Dalić, predsjednik Vlade HB županije, u svom obraćanju zastupnicima je ponovio svoj stav, koji je posljednjih dana iznio u medijima, da je HDZ BiH u HB županiji postao obiteljska stranka i to obitelji Krišto.

Dalić je dodao kako smatra da je HDZ BiH i dalje najjača stranka u Hrvata, ali da HDZ-u u HB županiji je potrebna totalna rekonstrukcija i da se vođenje stranke treba vratiti u okvir institucija.

Dalić je također iznio niz tvrdnji o kupovini glasova pojedinih zastupnika i to obećanjima o radnim mjestima u javnim poduzećima i županijskim institucijama, njima ili članovima njihovih obitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?