Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Službeno otvorena Sveučilišna tiskara i Sveučilišna galerija

10. prosinca 2020. u 12:30 0 komentara 327 prikaza
sveučilište čović kordić tomić herceg

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović bio je na službenom otvaranju Sveučilišne tiskare i Sveučilišne galerije kroz Dane Sveučilišta i obilježavanje 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru, jedinog sveučilišta na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Svečanom otvaranju nazočio je i dr. Mario Kordić, nositelj gradske izborne liste HDZ-a BiH za grad Mostar.

U okviru Sveučilišne nakladničke kuće PRESSUM završena je Sveučilišna tiskara u Kampusu II u Rodoču opremljena tehnološki suvremenom opremom koja ima za cilj dodatnu promociju samog Sveučilišta, kao i olakšanu mogućnost za izdavanje i nakladu knjiga i udžbenika domaćih i gostujućih sveučilišnih profesora i drugog nastavnog osoblja. Projekt Sveučilišne tiskare jedan je od najvažnijih dugoročnih i strateških projekata Sveučilišta u Mostaru i kontinuiranim djelovanjem u europskim i svjetskim međunarodnim okvirima.

Sveučilišna galerija je projekt izuzetne identitetske važnosti koji sada doživljava svoju realizaciju. Sveučilišna galerija predstavljati će najsuvremeniji izložbeni prostor u Hercegovini, modularan i prilagodljiv čak i za složene umjetničke projekte. Imat će vlastitu zbirku, urede, specijaliziranu knjižnicu za povijest umjetnosti koja već sada broji 800 naslova i muzejsku čuvaonicu za pohranu umjetnina sa svim sigurnosnim i konzervatorskim uvjetima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.