Susret 2. pretkola Lige prvaka: Zrinjski - Slovan 0:1

Slovan nije briljirao, ali je ostvario minimalnu prednost protiv Zrinjskog

25.07.2023.
u 23:13

Nogometaši Slovana slavili su (0:1) na prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka u Mostaru. Slovački je prvak pred uzvrat u Bratislavi osigurao prednost od jednog pogotka. Zrinjskom pak ostaje teži dio posla - pred uzvratnu utakmicu zbiti redove i pokušati napraviti nešto više na novoj utakmici.

Već sat vremena prije utakmice tribine Stadiona HŠK Zrinjski bile su dobro ispunjene. Zanimljivo je to da su i Mostarci, kojih dobar dio na prvenstvene utakmice dolazi često i s malim zakašnjenjem, spremni mijenjati svoj mentalitet i doći tako rano na utakmicu... Samim time ozračje je bilo mnogo bolje, zapravo, bilo je vrhunsko. Pjesma i potpora bile su prisutne već na zagrijavanju. Sve to u dobroj je mjeri oraspoložilo igrače Zrinjskog, koji su već u tim trenucima bili vidno motivirani. Salvu zvižduka u tim trenucima pokupili su nogometaši Slovana koji su se također našli na zagrijavanju. Ukupno ozračje na stadionu bilo je onakvo kakvo i priliči elitnom natjecanju kao što je Liga prvaka. Na početku utakmice najžešći domaći navijači zapalili su bakljadu...

Utakmicu zbog ozljede nije počeo kapetan Nemanja Bilbija. Zabrinulo je to brojne navijače Zrinjskog. Ipak, i bez njega na terenu Zrinjski je u uvodu utakmice diktirao tempo. Mostarci su imali više od igre, ali gosti ni u jednom trenutku nisu gubili glavu, pokazali su veliko iskustvo. Prvu priliku imao je Zrinjski u 14. minuti susreta. Čanađija je iz sredine uputio jednu visoku loptu za Ćužu koji to dodavanje u završnici nije najbolje stigao i njegov šut završio je preko gola. Nakon nekih 25 minuta i gosti su pokušali nešto kombinirati, ali u napadu nisu u tim trenucima izgledali tako organizirano kao u obrani. Ipak, gosti su bili opasni u 32. minuti, nakon ubačaja iz slobodnog udarca glavom je malo preko gola šutirao Zuberu. Inače, tempo igre u tim je trenucima bio dosta slab, uistinu je bilo teško i sjediti na tribinama, a još teže zamisliti kako je tek bilo igračima obiju momčadi... Nije tu onda ni bilo neke posebno lijepe igre. Neobično je bilo i to što je četvrti sudac pred kraj prvog dijela pokazao čak 6 minuta sudačke nadoknade. Bljesnula je tek jedna akcija Zrinjskog u sudačkoj nadoknadi, koja je završena previsokim udarcem Tičinovića. U prvom poluvremenu nije se dogodilo ništa pretjerano zanimljivo, publika nije mogla biti zadovoljna onim što je vidjela.

Drugi dio susreta Zrinjski je odmah posegnuo za izmjenama. Iz igre je izišao Senić, a u igru ušao Jakovljević. U nastavak utakmice nešto bolje ušli su gosti. Slovan je poveo u 53. minuti nakon slobodnog udarca koji je izveo Barsegjan. Pred golom Zrinjskog najviši je bio Zuberu koji je glavom zabio za veliko slavlje gostiju. Zrinjski je zamalo uzvratio na isti način, nakon prekida glavom je malo pored gola gostiju šutirao Barišić. Zrinjski se nakon primljenog gola "otrijeznio", počeo je igrati i bio je mnogo opasniji. U 58. minuti s distance je pokušao i Ćuže, ali je vratar Borjan uz malo poteškoća uhvatio loptu. Ćuže nije najbolje reagirao u 63. minuti, u odličnoj je prilici propustio proigrati suigrače, umjesto toga šutirao je u blok. Zrinjski je nakon toga uveo tri igrača (Jukića, Kožulja i Bilbiju). Redom je bila riječ o navalnim igračima, očito je bilo da Mostarci tada žele gol. U 70. minuti Borjan je obranio veliku priliku, Kiš je šutirao glavom, a svi su se na stadionu uhvatili za glavu. Splasnuo je tempo malo nakon svega toga. Prvo je sudac napravio time out kako bi se igrači osvježili, a i protivnik je radio izmjene. Sve to utjecalo je na ritam igre.

U 79. minuti sijevnula je odlična akcija Zrinjskog. Jakovljević je dubinskom loptom proigrao Ćorluku koji je u nastavku akcije iskosa pogodio vratnicu. U 85. minuti zaprijetili su gosti, Marić je obranio neugodan udarac Abubakarija. U sudačkoj nadoknadi Slovan je opet bio opasan. Pokušao je Zrinjski do kraja napraviti neki pritisak na gol, ali Slovan se organizirano branio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije