Istražili smo

Slavonci u Orašju kupuju gorivo, hranu, odjeću, lijekove...

25.09.2017.
u 09:00

Zbog traperica, majica, kave... i drugih potrepština nekada smo iz Posavine išli do Italije, Turske, Austrije, čak i Mađarske. Danas sve to imamo, no situacija se promijenila kada su u pitanju dolasci iz našeg susjedstva u Orašje. Kolone automobila vikendom na graničnom prijelazu od Županje prema Orašju postale su uobičajena pojava na koju smo navikli s lijeve i desne obale rijeke Save, pa svoje obveze usklađujemo s terminima kada se očekuju najveće gužve na granici. Slavonci dominiraju strpljivo čekajući na prijelaz granice, jer nalaze računicu u kupnji kućanskih potrepština u susjedstvu. Naime, kako su građani najbolji mikroekonomisti koje su brojne krize dobro educirale gdje i što kupovati, iz Hrvatske vikendom dolaze sve više u svoju, kako nam kažu, shopping oazu, ali potežu i dalje do čuvene tržnice “Arizona”. U Hrvatskoj je mnogo toga znatno skuplje, pa u Orašje dolaze zbog povoljnog shoppinga, od roba, usluga, do, tvrde, lijekova i zdravstvenih usluga. Nerijetko se događaju i apsurdi da hrvatske proizvode pronalaze u BiH jeftinije.

Vikend “šopingaši”

Već nakon samog prijelaza granice prema Orašju dvije su benzinske, prvo je ili, pak, posljednje mjesto na kojem se zaustavljaju vikend “šopingaši” u potrazi za jeftinijim gorivom...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije