ISPROBAJTE

Slatki recept za hladne dane: Prefini i sočan kolač od crnog vina s kruškama

shutterstock
22.10.2023.
u 09:25

Slatke delicije uvijek su dobrodošle u hladno doba, poput ovog rajskog kolača od crnog vina. Ne samo da je super čokoladan i ima sočnu jezgru, nego mu kruške daju i prekrasan voćni okus – fantastično! Najbolje je odmah isprobati i uživati u slastici uz šalicu kave ili čaja, piše miss7.24sata.hr.

Sastojci:

• 625 g krušaka

• 250 g brašna

• 250 g mekog maslaca

• 200 g šećera

• 4 jaja

• 1 paketić vanilin šećera

• 1 paketić praška za pecivo

• 2 žlice kakaa u prahu

• 1 žličica cimeta

• 120 g naribane čokolade (za kuhanje)

• 150 ml crnog vina, plus 4 žlice za namakanje

• šećer u prahu za posipavanje

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje) te namasti okrugli kalup za tortu (promjera oko 30 cm). Oguli kruške te nareži na kockice.

2. Za tijesto stavi maslac u zdjelu i miješaj ručnim mikserom dok ne postane glatko. Postupno dodaj šećer i vanilin šećer uz stalno miješanje dok se sve ne poveže.

3. Jedno po jedno jaje umiješaj u smjesu (oko 30 sekundi miksaj najvećom brzinom).

4. U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, cimet i kakao, a zatim kratko umiješaj u smjesu maslaca naizmjenično s naribanom čokoladom i crnim vinom (na srednjoj jačini). Zatim pažljivo umiješaj kockice kruške. 

5. Tijesto ravnomjerno izlij u kalup za tortu i zagladi ga. Zatim peci u donjoj trećini pećnice oko 40 minuta.

6. Po vrućem kolaču kistom raspodijeli 4 žlice crnog vina.

7. Kolač ostavi da se potpuno ohladi pa prije posluživanja pospi šećerom u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?