Super je i topla i hladna

Slana pita sa sirom, šunkom i povrćem

27.01.2022.
u 14:36

Slana pita sa sirom, šunkom i povrćem je super jer u smjesu možete staviti ono što volite ili što imate u hladnjaku u tom trenutku. Ispadne je dosta, a dobra je i topla i hladna, tako da ono što vam ostane možete ponijeti na posao idući dan.

Osnovni recept je OVDJE, a u nastavku imamo par ideja s kojima se možete poigrati ako vam ova klasična kombinacija u jednom trenutku dosadi.

1. BRAŠNO
Nemojte ukupnu količinu brašna zamijeniti nekim drugim jer se ne ponašaju jednako pa bi rezultat mogao biti pretvrd ili premokar, no umjesto trećine količine pšeničnog bijelog brašna svakako možete staviti integralno, raženo, bučino ili kukuruzno.

2. SIR
Stavite sir koji najviše volite, a možete staviti i svježeg sira. Ako u njemu ima dosta vode, pola sata prije pripreme pite stavite ga u cjedilo da ispusti višak vode. Kako god okrenete, tijesto će biti malo mokrije (čim ima više dodataka, pogotovo onih koji sadrže dosta vode) pa je najbolje da lim za pečenje u tom slučaju obložite masnim papirom kako se pita ne bi zalijepila.

3. ŠUNKA
Umjesto kuhane šunke u ovu pitu bez problema možete staviti ostatke mesa, bilo da se radi o pečenju ili kuhanoj piletini iz juhe. Ako, primjerice, imate šunku koja je već narezana na šnite, narežite je na trake, a ako je u komadu, kockice ćete lako umiješati u tijesto.

4. POVRĆE
Svježa ili pečena paprika, kiseli krastavci, kockice tikvica ili trakice špinata su super za ovo tijesto. Samo je bitno da ne pretjerate jer se tada neće ispeći iznutra i sve skupa bit će premokro. Najbolje je da se držite omjera koliko šunke - toliko povrća.

5. ZAČINI
U ovoj piti jako dobro paše crni papar, ali i čili ako volite taj tip ljutine. Od svježeg začinskog bilja možete staviti malo bosiljka ili vlasca. Sa sušenim začinskim biljem budite oprezni jer je jače od svježeg, no prstohvat origana će fino zamirisati u pečenoj piti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije