sjednica

Skupština HNŽ-a usvojila rebalans proračuna za 2018. godinu

Fena
29.10.2018.
u 12:20

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je na današnjoj sjednici u Mostaru rebalans proračuna HNŽ-a za 2018. godinu u iznosu od 232 milijuna maraka te dala suglasnost na izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2018. godinu.

 - Rebalans se odnosi na kreditno zaduženje i kupovinu hotela 'Ero' i smještaj županijskih, odnosno vladinih institucija, dok je Financijski plan Zavoda vezan za potpisane kolektivne ugovore sa zdravstvenim djelatnicima i osiguranje određenog dijela sredstava prema bolnicama kako bi se ti ugovori mogli ispoštovati do konca godine - izjavio je novinarima predsjednik županijske skupštine Šerif Špago.

 Njegov zamjenik Tomislav Martinović kaže kako se preuzima dio obveza vezanih za kreditiranje određenih zdravstvenih ustanova u iznosu od 842 tisuće maraka koje će se realizirati do kraja godine.

 - Riječ je o onom dijelu dogovora da će HNŽ u svoj proračun preuzeti na godišnjoj razini 3 milijuna maraka vezanih za kredite tih zdravstvenih ustanova koje je do sada plaćao ZZO HNŽ-a. Ta se sredstva oslobađaju i koristit će se za potrebe financiranja kolektivnog ugovora koji je postignut s liječnicima - kazao je Martinović te dodao kako će se i povećanje od 500 tisuća maraka na razini ZZO-a do kraja godine, također koristiti za potrebe realiziranja tog kolektivnog ugovora.

 - Ovim dajemo do znanja svim sudionicima pregovora oko kolektivnog ugovora da smo ozbiljno shvatili svoje obveze i da ćemo te obveze, što se tiče ove proračunske godine, u potpunosti završiti - zaključio je Martinović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?