Poruke otišle u Europsku uniju

Škrinja s pismima bh. djece u zemlji koja od 1. srpnja predsjeda Unijom

pečat
Foto: Vecernji.ba
1/3
16.04.2016.
u 07:00

Večernjakov pečat ove je godine je uistinu pokazao najbolje od najboljeg, piše Večernji list BiH. Osoba godine u Europi Andrej Kiska obratio se na Večernjakovu pečatu te dao potpuni europski štih “Mostovima Europe”, kako je glasio slogan ovogodišnjeg pečata.

Poruke za Europu

Slovačka je predsjedateljica Vijećem Europske unije od 1. srpnja, a njezinu predsjedniku uručena su pisma djece iz BiH sa simboličnim zahtjevom: “I ja BiH u EU”, kako bi i BiH postala punopravna članica Europske unije. A škrinju “Ja BiH u EU”, u kojoj su pisma poslana, kreirala je Franka Braćić, osoba koja se krije iza brenda “FrankArt”, inače voditeljica na valovima Radiopostaje Grude. Ova voditeljica ljubav prema umjetnosti osjetila je u najranijim danima djetinjstva. - Zahvaljujući dragoj prijateljici Mariji i njezinu božićnom daru - odlazak na kreativnu radionicu u Split, probudila se kreativnost i svakom novom predmetu koji mi je dolazio pod ruku pokušavala sam udahnuti dio sebe tražeći inspiraciju u prirodi, govori nam voditeljica Braćić koja je zatim krenula s projektom “FrankArt”. Prve primjerke darovala je prijateljima i rodbini, a na njihov nagovor, počela je raditi za prodaju. Voli prirodne materijale pa se tako u svakom komadu koji oslika, bez obzira radi li se o kutiji za nakit ili zahtjevnijem predmetu, kao primjerice komadu namještaja koji podrazumijeva restauraciju, uvijek nađe mjesta za poseban dodatak u obliku ukrašavanja duhanskim koncem, čipkom, hercegovačkim kamenčićima i sl. - Romantični motivi i pastelne boje moj su osobni izričaj, ali zahtjevi ili ideje budućih vlasnika su uvijek dobrodošli. Darovi u obliku kutija za uspomene za rođenje djeteta, krštenje, rođendane, prve pričesti, krizme, kutije za vjenčanja, kuglice za ukrašavanje božićnog drvca s fotografijama dragih ljudi, restauracija namještaja, oslikavanje staklenih boca, vaza i još puno toga dio je FrankArta. Svaki predmet je unikatan, rađen s puno promišljanja, pažnje i ljubavi.

Veličina Pečata

Jedna takva škrinja, ručno rađena, s puno pažnje i strpljenja te s posebnim motivom Večernjakova pečata ove godine završila je u rukama slovačkog predsjednika i na to sam posebno ponosna, kazala nam je autorica škrinje. Uz pisma u škrinji, djeca su pustila i golubove s porukama ispod Starog mosta u Mostaru. Svaki golub simbolično je poslan u države Europske unije s porukom “I ja BiH u EU”. Fantastičan prizor mnoge je ostavio bez daha, osobito zato što su golubovi napravili spektakularan prelet iznad Starog mosta. “Mostovi Europe” su povezali BiH i Europu i tu se oslikava veličina Večernjakova pečata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?