nakon tragedije

Skrbništvo nad dječakom koji je u nesreći izgubio obitelj preuzet će tetka

10.06.2019.
u 08:10

Ni puna tri dana nakon tragedije na ulasku u tunel Igman na autocesti Vlakovo - Lepenica kod Sarajeva, u kojoj su živote izgubili članovi obitelji Brkić, suprug Almir, supruga Lamija i njihova šestogodišnja kći F. B., javnost u BiH još je uvijek pod šokom u vezi s tragičnom nesrećom, svim okolnostima, kao i implikacijama cijelog slučaja.

U cijeloj priči jedno je sigurno, a to je kako će netko od članova bliže obitelji morati preuzeti skrbništvo nad maloljetnim Bilalom koji je bez cijele obitelji ostao doslovno u jednom trenutku. On je preživio ovu zastrašujuću nesreću i prevrtanje do kojeg je došlo nakon udara u zid tunela. Kako su odmah dan nakon nesreće potvrdili iz bolnice, nije zadobio teže tjelesne ozljede. Dakle, prema informacijama, ozlijeđeni dječak, iako ima višestruke ozljede, izvan je životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je u ovom slučaju najvjerojatnije i spasilo život.

Nakon stravične nesreće, policija je u stanu obavila očevid. Po okončanju istog, stan je zapečaćen zbog provođenja detaljnije istrage, odnosno prikupljanja dokaza, piše Hayat. Almira Brkića, koji je bio član kućnog vijeća zgrade u kojoj je živio, spominju po dobru. Jedan od susjeda je ekipi Hayat.ba kazao da je to bila obitelj za primjer. Nije želio komentirati priče koje kruže ovim naseljem, a po kojima je, navodno, “Sarajevogas” rano ujutro zbog curenja plina intervenirao u njihovu stanu. Navodno je, kako se priča, u vratima stana ostao ključ, pa je Almir zamolio jednog od susjeda da provjeri plin i zaključa stan.

Nakon stravične nesreće, policija je u stanu obavila očevid. Po okončanju istog, stan je zapečaćen zbog provođenja detaljnije istrage, odnosno prikupljanja dokaza. Nitko još službeno nije potvrdio da je policija u stanu pronašla oproštajno pismo koje je navodno ostavio Almir, ali su mediji iz neslužbenih izvora doznali tu informaciju.

Izvor blizak portalu Hayat.ba kazao je kako dječak od dana tragedije neprestano plače, doziva roditelje i sestru. Uz dječaka je od subote u bolnici najbliža rodbina, a jučer su ga posjetili i predstavnici Osnovne škole “Zahid Baručija” iz Vogošće, kao i škole u kojoj je radio njegov otac Almir. Brigu o dječaku, kako doznaju mediji, vjerojatno će preuzeti njegova tetka.

Pokop Almiru Brkiću, njegovoj supruzi Lamiji i šestogodišnjoj kćeri Fatimi, koji su u petak poginuli u teškoj prometnoj nesreći, bit će obavljen danas u 18 sati na groblju Bradići u Vogošći.

Što se tiče stvarnih uzroka ove nesreće, trebat će sačekati završetak istrage i riječ stručnjaka, a pojavila se i informacija kako je istražiteljima dodatno indikativno bilo to što na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je zaintrigiralo policiju. Bilo kako bilo, epilog cijele nesreće i ove velike tragedije koja je potresla ne samo BiH već i regiju nestanak je gotovo cijele jedne obitelji i posljedice koje će u cijeloj priči nesumnjivo ostaviti traga na jedinom preživjelom - malom Bilalu.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije