POČITELJ - ZVIROVIĆI

Skoro spojen most Počitelj koji će povezati dvije obale Neretve na budućoj dionici autoputa

25.03.2023.
u 18:43

Dionica autoputa Počitelj - Zvirovići na jugu Bosne i Hercegovine se gradi punom parom, a kako impresivno će izgledati most Počitelj pokazuju najnovije snimke iz zraka.

Vrijednost ugovora za izgradnju mosta Počitelj iznosi 28.114.889 eura bez PDV-a i riječ je o najznačajnijem objektu na poddionici, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara, čijom će izgradnjom biti spojene dvije obale rijeke Neretve.

Osim mosta, na poddionici se gradi i petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna - Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.

Inače, izgradnja dionice Počitelj - Zvirovići je podijeljena u dva lota.

 

LOT 1 (petlja Počitelj - početak mosta Počitelj i kraj mosta Počitelj - petlja Zvirovići), a vrijednost radova iznosi 56.522.840 eura bez PDV-a.

Radovi su počeli krajem 2019. godine, a predviđeni rok izgradnje za LOT 1 je bio 24 mjeseca, te za LOT 2 30 mjeseci. No, kako to obično i biva u BiH, rokovi su zbog brojnih "okolnosti" probijeni u nekoliko navrata.

video:

https://www.youtube.com/watch?v=JX_3yHcrXwA

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?