Pendeš - Van Der Bellen

Školovanje deset bh. kadeta u Austriji, doprinijeti će jačanju odnosa

30.09.2017.
u 14:02

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sastala se u Beču s predsjednikom Austrije Alexander Van der Bellenom, te iskazala zadovoljstvo bilateralnom suradnjom u oblasti obrane dviju država.

Ukazala je da će kroz školovanje deset kadeta iz BiH koje započinje ove godine na prestižnoj Terezijanskoj vojnoj akademiji, ovi kadeti doprinijeti produbljivanju prijateljskih odnosa BiH i Austrije.

Govoreći i o drugim vidovima bilateralne obrambene suradnje naglasila je značaj suradnje PSOTC i austrijskog Međunarodnog centra Oružanih snaga (AUTINT), angažman austrijskog kontingenta EUFOR-a, kao i misije EU u BiH u kojoj je trenutni komandant snaga austrijski generalmajor Anton Waldner.

Pendeš je predsjednika Austrije informirala o trenutnom stanju i procesu europskih i euroatlantskih integracija, te naglasila da Ministarstvo obrane i BiH u cjelini, računa na podršku Austrije u tom pravcu.

Alexander Van Der Bellen potvrdio je da će Austrija nastaviti svoj proaktivan angažman u BiH kroz obrambenu suradnju i bilateralne odnose.

Sastanku su, pored ministrice Pendeš, nazočili i veleposlanik BiH u Austriji Tomislav Leko, vojni ataše BiH u Austriji brigadir Slobodan Tanasilovć, te Violeta Kuljanin iz Sektora za međunarodnu suradnju Ministarstva obrane BiH.

U okviru dvodnevne službene posjete Austriji, Pendeš će razgovarati i s ministrom obrane i sporta Hansom Peterom Doskozilom, te nazočiti vojnoj paradi i ceremoniji obilježavanja Dana poručnika 2017, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije