donacija framaša i trećara

SKB MOSTAR Pedijatriji 12-kanalni EKG za pomoć u liječenju djece

svjetovni-franjevci.info
19.07.2020.
u 11:17

Članovi Franjevačke mladeži (Frama) i Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) u Hercegovini već niz godina u korizmi organiziraju zajedničku humanitarnu akciju, a ove godine odlučili su prikupljati sredstva za Kliniku za ginekologiju i porodništvo te Kliniku za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Zbog situacije s koronavirusom akcija je produljena sve do lipnja, piše Svjetovni-franjevci.info.

Kako navode, uz framaše i trećare iz cijele Hercegovine, u ovoj hvalevrijednoj akciji sudjelovali su i ostali župljani koji su se rado odazvali i dali svoj doprinos ovom humanitarnom činu. Od prikupljenog iznosa kupljen je 12-kanalni EKG aparat za Pedijatriju te naručena veća količina posteljine i spavaćica za Ginekologiju.

Tako su predstavnici Franjevačke mladeži i Franjevačkog svjetovnog reda uručili 12-kanalni EKG Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar, a kako je navedeno, uime donatora, aparat su predali Mirela Barbarić, Marijana Barbarić i Mario Pehar. Donaciju su preuzeli predstojnica Klinike za dječje bolesti prim. dr. mr. sc. Vesna Brkić, dr. Jerko Brzica te glavna sestra Marina Pandža. Tom su prigodom framaši i trećari istaknuli kako se nadaju da će ova donacija pomoći u radu Pedijatrije i liječenju djece, kao i radu Ginekologije te da će barem malo olakšati rad djelatnicima navedenih klinika u ovim specifičnim i zahtjevnim uvjetima rada u vremenu pandemije koronavirusa.

Predstavnici klinika, odnosno bolnice koji su preuzeli donaciju, zahvalili su uime djelatnika bolnice i pacijenata svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

Inače, Klinika za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar godišnje hospitalizira oko 2000 malih pacijenata. Kroz poliklinički dio, subspecijalističke ambulante i kabinete godišnje se obradi oko 8000 djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?