prijedlozi

Sjednica Stručnog kolegija Ministarstva obrane BiH

sjednica
31.01.2017.
u 18:26

Na sjednici Stručnog kolegija Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine razmatrani su prijedlozi za eventualne izmjene Zakona o službi u Oružanim snagama BiH u vezi s trajanjem službe profesionalnim vojnicima po osnovu godina starosti, priopćeno je iz Ministarstva.

Teme su bile i realizacija Integralnog akcijskog plana za otklanjanje nedostataka po osnovu revizorskog izvještaja za 2015. godinu, Prijedlog pravilnika o civilno-vojnoj suradnji, realizacija Plana nabavki za 2016. godinu, Analiza sporova protiv Ministarstva obrane BiH i zaključci Vijeća ministara BiH o prijedlogu promjene platnih koeficijenta za vojnike i podoficire.

Razmatrani su i prijedlog za povećanje gornje starosne granice za vojnike, analiza uslova za penzionisanje profesionalnih vojnih lica za 2017. godinu, informacija o procesu uknjižbe perspektivne nepokretne vojne imovine, kao i druga tekuća i aktualna pitanja iz nadležnosti organizacionih cjelina Ministarstva obrane BiH.

Sačinjeni su zaključci i date obaveze odgovornim rukovodiocima organizacijskih cjelina Ministarstva obrane i  Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH da pripreme adekvatne prijedloge i sugestije na razmatrane materijale, a u cilju realizacije zaključaka kolegija i pokretanja propisanih procedura za nalaženje što kvalitetnijih rješenja za sva razmatrana pitanja.

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš je od svih rukovoditelja organizacionih cjelina Ministarstva i Oružanih snaga BiH zahtijevala obaveznu i potpunu primjenu zakonskih i podzakonskih propisa, obavezu poštivanja svih rokova i visok stupanj profesionalizma pri realizaciji svih zakonom utvrđenih nadležnosti.

Sjednicom je predsjedavala ministrica Pendeš, a prisustvovali su zamjenik ministra za politiku i planove Sead Jusić, zamjenik ministra za upravljanje resursima Boris Jerinić, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, general pukovnik Anto Jeleč, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za resurse generalmajor Senad Mašović, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za operacije generalmajor Mirko Tepšić, kao i ostali najviši dužnosnici i rukovodioci organizacionih cjelina Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije