Salko Bukvarević

Sjećanje na poginule branitelje i briga o njihovim obiteljima trajna obveza

27.06.2017.
u 16:30

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević izjavio je danas u Travniku da je trajna obveza svih sjećanje na poginule branitelje te briga o njihovim obiteljima, kao i očuvanje države BiH.  

- Znamo da se poginulim braniteljima nikad ne možemo odužiti za ono što su dali za slobodu građana i države BiH, ali zajedno s predstavnicima udruženja rješavamo glavna pitanja. Dva su na dobrom putu, a to je, kroz Zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju rješavanje pitanja 1.100 obitelji poginulih branitelja koje su ostale bez mirovine i drugi, najteži dio, zapošljavanje djece poginulih - kazao je Bukvarević, koji je s izaslanicima udruženja obitelji poginulih i razvojačenih branitelja s prostora cijele BiH u Travniku odao počast poginulim pripadnicima Armije RBiH, javlja Fena.

Bukvarević je dodao da je, u vrijeme kada je preuzeo mandat, bilo 6.600 djece poginulih branitelja na uredima za nezaposlene, dok ih je danas, zahvaljujući javnom zagovaranju i izdvajanju sredstava, manje od 5.000.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije