Milićević:

Situacija na požarištima u Hercegovini teška

Jelka Milićević
24.08.2017.
u 15:27

Na upit novinara hoće li pomoći ugroženim područjima na području Hercegovine, kojom danima haraju požari, zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Milićević, koja je i zapovjednica Federalnog stožera Civilne zaštite, kazala je kako će pomoći ugroženima te da za to postoje namjenska sredstva.

 Navela je kako je situacija u Hercegovini teška, te da su predložene pojačane aktivnosti MUP-ova i  civilnih udruga koje se bave zaštitom okoliša, a u funkciji preventivnih mjera.

 -  Očito je da svi naši raspoloživi kapaciteti ne mogu odgovoriti situaciji. Rekla bih da su to uglavnom podmetnuti požari. Znakovito je da se stvaraju linije koje ugrožavaju i materijalna dobra i ljude – kazala je Milićević danas u Mostaru.

 Istaknula je kako je vrijeme da se u Federaciji po tom pitanju napravi jedna koordinacija, da se definiraju mjesta gdje će biti sva raspoloživa oprema i da se uspostavi sustav dojave 112.

 Milićević je istaknula kako rade sve što je u njihovoj moći u okviru financijskih sredstava i raspoložive opreme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije