mostar

Sisački biskup na Vrdima predvodio misno slavlje u spomen na poginule branitelje

Vrdi
02.10.2016.
u 18:30

U selu Vrdi sjeverozapadno od Mostar danas je slavljena sveta misu za poginule hrvatske branitelje u povodu 23. obljetnice njihove pogibije za slobodu hrvatskog naroda i Domovine! Svetu misu s početkom u 11 sati u kojoj je sudjelovao veliki broj vjernika s područja Hercegovine predvodio je monsinjor dr. Vlado Košić, biskup sisački, piše abcportal.info.

U svojoj propovijedi biskup Košić je naglašavao potrebno jednistvo Hrvata, spomenuo je i hrvatske branitelje koji su poginuli na Vrdima i na cijelom prostoru BiH. Naglasio je kako još neki Hrvati moraju trpjeti u haškom zatvoru pomalo zaboravljeni od svih.

Kako je i predviđeno nakon svete mise položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima Vrda, a potom je nastavljeno druženje na domjenku uz razgovor i prisjećanje na minula ratna i poratna vremena. Nakon domjenka upriličen je obilazak mjesta pogibije naših bojovnika, polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz molitvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije