Državno prvenstvo mažoretkinja

Širokobriježanke nastavile dominaciju

03.05.2016.
u 10:00

Državno prvenstvo mažoretkinja u Grudama oduševilo je nazočne, a i sam je predsjednik Europske mažoret asocijacije i osnivač Zagrebačkih mažoretkinja Alen Šćuric istaknuo kako je natjecanje rapidno naraslo od 2003. do danas. Premda je vrijeme bilo loše, pa nije bilo defilea kroz grad kao prije osam godina, manifestacija je bila na vrhunskoj razini. Natjecanje se održavalo u 14 kategorija, a Širokobriježanke su potvrdile dominaciju i okitile se s 12 zlatnih medalja. Po jedno zlato osvojile su Mostarke i Kiseljačanke. Domaće djevojke iz Gruda osvojile su respektabilnih devet medalja. Osvajačice medalja sudjelovat će na Europskom prvenstvu u Puchovu, u Slovačkoj, od 7. do 10. srpnja ove godine.

Osam kategorija neformacija

Što se tiče rezultata, najbolja tri, u neformacijama, u osam kategorija rezultati su sljedeći: u kategoriji ‘juniori - solo štap’ najbolje su bile Kiseljačanke, druge su bile Širokobriježanke, a treće Gruđanke. Najbolje u kategoriji ‘juniori solo pom-pon’ bile su Mostarke, druge Tomislavgrađanke, a treće Širokobriježanke. U kategoriji ‘juniori duo štap’ prve su bile Širokobriježanke, druge Gruđanke, a treće Kiseljačanke. Kategoriju ‘juniori duo pom-pon’ osvojile su Širokobriježanke, druge su bile Mostarke, a treće Travničanke. U kategoriji ‘seniori solo štap’ pobijedile su Širokobriježanke, druge su bile Tomislavgrađanke, a treće Gruđanke. U kategoriji ‘seniori solo pom-pon’ Široki je bio prvi, Grude druge, a Tomislavgrad treći. Isti raspored je bio i u kategoriji ‘seniori duo pom-pon’. ‘seniori duo štap’, kategorija, otišla je na stranu Širokog, druge su bile Čapljinke, a treće Gruđanke.

Velika proslava

U formacijama, Širokobriježanke su osvojile svih šest kategorija. U kategoriji ‘kadeti štap’ druge su bile djevojke iz Stoca, a treće iz Gruda. Kategorija ‘juniori štap’ Mostaru je donijela drugo, Kiseljaku treće mjesto. U kategoriji ‘seniori štap’ druge su bile Gruđanke, a treće Čapljinke. Srebro u kategoriji ‘kadeti pom-pon’ otišlo je Mostarkama, a treće Čapljinkama. U kategoriji ‘juniori pom-pon’ drugi je bio Mostar, treći Tomislavgrad. U kategoriji ‘seniori pom-pon’ druge su bile Grude, a treće Tomislavgrađanke. Natjecanje je završilo velikom proslavom sudionika.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije