preuređena staza na Brigu

Širokobriježani dobili novo mjesto za rekreaciju

22.06.2019.
u 09:37

Širokobriježani će ubuduće imati još bolje mjesto za rekreaciju i trčanje nego što su do sada imali. Naime, staza na Brigu dobila je potpuno novi i ljepši izgled. Mnogi trkači rekreativci i ljubitelji prirode iznenadili su se prije nekoliko mjeseci kad su veliki strojevi kroz šumu na Brigu počeli velike i zahtjevne radove unutar nje.

Staza za trčanje i šetnju

Unutar šume nalazi se dobro poznata staza za trčanje i šetnju, kroz koju je većina Širokobriježana protrčala barem nekoliko puta u životu za vrijeme sati tjelesnog odgoja. Prije nekoliko godina na stazi je uređena dionica predviđena za sprinterski dio, ali ostatak staze na velikom krugu bio je poprilično zapušten i u vrlo lošem stanju. A kako je sve veći broj rekreativaca koji koriste stazu, a ona je potrebna i za nastavu učenicima Srednje strukovne škole i Gimnazije fra Dominika Mandića, trebalo ju je proširiti i urediti kako bi svi mogli uživati u njezinu korištenju. Glavni inicijator rekonstrukcije i uređenja staze na Brigu je Igor Jelčić, profesor tjelesnog odgoja u Gimnaziji fra Dominika Mandića i predsjednik HKK Široki. Jelčić, koji je i sam sportaš, odavno je imao želju i volju da se staza na Brigu preuredi i proširi pa je osjetio kako je sada sazrijelo vrijeme da poduzme inicijativu i uspješno realizira svoju ideju. Tim povodom portal Jabuka.tv razgovarao je s Jelčićem o rekonstrukciji briške staze. - Što se tiče samih radova na stazi, rekao bih da su bili vrlo zahtjevni. Prošli su ovuda svi laki i teški strojevi koji trenutačno postoje na našim prostorima. Imali smo uređen samo krug od 400 metara, a veliki od 1040 m bio je u dosta lošem stanju sa šiljcima, korijenjem, neki dijelovi su bili vrlo uski, neprohodni itd.

Novi izgled staze

Tako da je došlo vrijeme da se to odradi i uz pomoć ljudi koji su pomogli, uspjeli smo završiti - istaknuo je Jelčić za portal Jabuka.tv. Sve u svemu, staza ima znatno drukčiji izgled i postala je mjesto za ugodnu šetnju u prirodi, ali i sportsku rekreaciju. Vrijednost i značaj ove akcije prepoznalo je dosta ljudi. Pojedinci su se i samoinicijativno uključili u uređenje staze pa su tako neke zaštite za neulaženje ukrašene cvijećem, a postavljene su i kućice za ptice. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?