vijećnici usvojili odluku

ŠIROKI BRIJEG Naselje Jare dobiva kulturno-sportski objekt

31.07.2020.
u 14:04

Vijećnici Gradskog vijeća Široki Brijeg na jučerašnjoj sjednici, između ostaloga, usvojili su odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna odluke o izmjenama i dopunama urbanističkog plana uređenja naselja Široki Brijeg. Osnovni cilj ovih izmjena osiguranje je potrebnog standarda uređenja i priprema prostora za daljnju izgradnju kako bi se očuvale njegove prostorno-prirodne značajke te zaštitile okolišne vrijednosti, piše Večernji list BiH.

14 akcija darivanja krvi

Jednoglasno je odlučeno da godišnja javna priznanja “Grb Grada Širokog Brijega” pripadnu Gradu Vinkovcima, Ivani Cigić (posthumno), Antoniju Zeljki (posthumno), fra Vendelinu Karačiću i Gospodarskom društvu “Modra stijena” iz Širokog Brijega. Usvojena su rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Stanka Ćužića iz Mokrog, Ivana Kvesića iz Rasna, Jerke Bubala iz Turčinovića, Damira Hrkaća iz Mokrog i Dalibora Šaravanje iz Donjeg Crnča. Odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju kulturno-sportskog objekta u Jarama također je usvojena, a riječ je o izvlaštenju zemljišta zbog izgradnje navedenog objekta. Vijećnici su usvojili i izvješće o izvršenju proračuna Grada Širokog Brijega od 1. siječnja 2020. do 30. lipnja 2020. Prema izvješću, za cijelu godinu su planirani prihodi od 13,288.500 KM, dok je izvršenje za prvih šest mjeseci 5,772.938 KM ili 43 posto. Što se tiče rashoda, godišnjim proračunom je planirano 14,784.800 KM dok je za prvih šest mjeseci izvršeno 5,757.730 KM ili 39 posto. Izvješća o radu Športskog saveza Grada Širokog Brijega i Crvenog križa također su usvojena. Iz izvješća Crvenog križa vrijedi spomenuti kako je u 2019. održano 14 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a Širokobriježani su darovali 1070 doza krvi. Prema izvješću o stanju sigurnosti na području Policijske uprave Široki Brijeg za 2019. godinu, ono se može analitički ocijeniti povoljnim. Kad je riječ o stanje javnog reda i mira u protekloj godini, došlo je do blagog povećanja prekršaja, ali isto tako došlo je do smanjenja sudionika i posljedica prekršaja.

Bez smrtno stradalih

PU Široki Brijeg radi poboljšanja stanja javnog reda i mira izveo je više preventivnih akcija kako bi se smanjio broj prekršaji. U 2019. zabilježena su 192 javna okupljanja, a sva su protekla bez većih izgreda. Dogodile su se 233 prometne nesreće, a važno je napomenuti kako u tim nesrećama nije bilo smrtno stradalih osoba. Najčešći uzroci nastanka prometnih nesreća su neprilagođena brzina i alkohol. U izvještajnom razdoblju počinjeno je 81 kazneno djelo, a rasvijetljenost iznosi 89 posto, također se moglo čuti na jučerašnjoj sjednici. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?