FUP I SIPA

Širitelji mržnje na društvenim mrežama lako bi mogli u zatvor

surfanje,kompjuter,računalo,internet
Foto: Reuters/PIXSELL
14.01.2015.
u 09:10

Evidentiraju se sve objave koje predstavljaju kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje

Zbog napada na satirični magazin “Charlie Hebdo” u kojem je ubijeno 12 osoba, stanje sigurnosne pripravnosti značajno je podignuto u većem broju država pa tako i u Bosni i Hercegovini, a SIPA i Federalna uprava policije već danima intenzivno prate govor mržnje na internetu.Naime, iako je ogroman broj osuda terorističkog napada na satirični magazin posljednjih dana stizao iz svih dijelova svijeta, na društvenim mrežama i internetskim portalima se nalaze komentari i konstatacije koje pozivaju na mržnju, ubijanje i razdor. Federalna uprava policije prati sadržaje koji se objavljuju na portalima radi evidentiranja sadržaja koji ima obilježja kaznenih djela propisanih zakonima u BiH, rečeno je u ovoj policijskoj agenciji. Evidentiraju se sve objave koje predstavljaju kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti. Takve osobe nije moguće odmah sankcionirati, ali se sve uredno bilježi i prati s ciljem sačinjavanja evidencije. “Ako postoji osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo, policijski službenici obavještavaju nadležno tužiteljstvo koje donosi konačnu ocjenu o postojanju elemenata kaznenog djela, odnosno o otvaranju istrage u konkretnom slučaju”, rečeno je u Federalnoj upravi policije.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
Rasprdic
22:02 14.01.2015.

Naizad nesto blizu pameti pa nemoze se samo tako psovati vrijedjati ponizavati druge samo sto su drugaciji ili drugacije razmisljaju ?i na kraju se kriti iza zavjese -interneta_?mozda se i politicari trebaju malo zamisliti i pozabaviti time ??

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?