u vezi s izbornim procesom

SIPBiH zaprimio 80 prigovora u vezi s izbornim procesom

SIP
FENA
03.10.2016.
u 11:29

Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIPBiH) zaprimila je 80 prigovora u vezi s izbornim procesom, te istovremeno, registrirala 15 kršenja izborne šutnje i nijednu žalbu - kazao je predsjednik SIP-a Ahmet Šantić na pres-konferenciji u Sarajevu.

U osvrtu na karakteristike izbornog procesa i u tom kontekstu ocjene pojedinih nevladinih organizacija, odnosno nezavisnih posmatrača, Šantić je naveo da su te ocjene nerijetko bile paušalne, propraćene pretjerivanjima kada se radi o izvještavanju o neregularnostima.

SIPBiH se ne slaže s ocjenama određenih nevladinih organizacija da su posljednji izbori najnasilniji od nezavisnosti BiH, konstatirajući da je, izuzev u Stocu, izborni proces protekao gotovo bez problema.

Šantić je podsjetio da su na izvanrednim sjednicama oduzimali status pojedinim posmatračima, za koje je utvrđeno da su bili akreditirani kao članovi biračkih odbora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?