Akcija "List"

SIPA upala u ZHŽ i druge općine u BiH, sumnja se u organizirani kriminal

Zadar,zapljena,duhan
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Autori: VLm, NAP
13.07.2015.
u 08:51

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su rano jutros akciju kodnog naziva „List“, koja se izvodi u suradnji s pripadnicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UIO) zbog organiziranog kriminala, prenosi novinska agencija Patria.

U tijeku su pretresi objekata na više desetaka lokacija na području općina Široki Brijeg, Posušje, Šamac, Brčko distrikt, Grude, Maglaj, Bijeljina, Mostar, Ljubuški i Ljubinje zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom porezna utaja ili prevara, zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi i davanje dara i drugih oblika koristi.

Pripadnici organizirane kriminalne grupe dovode se u vezu s krijumčarenjem visokotarifnih roba u BiH, odnosno, nezakonitim prometom duhana u listu i sječenog duhana.     

Sumnjiče se da su u razdoblju od ožujka do srpnja 2015. godine na tržište BiH u ilegalan promet ubacile sječeni duhan u količini većoj od 220 tona s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, čime je Proračun BiH oštećen u iznosu većem od 18 milijuna KM.

Aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a više informacija bit će priopćeno u toku dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije