Novo uhićenje

SIPA u Kalesiji uhitila državljanku Srbije

sipa
Foto: VL FOTO
25.11.2015.
u 12:58

Kako  je  potvrđeno u Službi za poslove sa strancima, državljanku Srbije iz Kosovske Mitrovice 21-godišnju  Elmu Djusinac  pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su uhitili u Kalesiji zajedno njenim suprugom  Enesom Mešićem  koji je nedugo nakon uhićenja pušten na slobodu.

Kako saznajemo, nalog za uhićenje navedene osobe stigao je direktno iz MUP-a Srbije . Nedugo nakon uhićenja, Djusinac je  prebačena u Službu sa poslove sa strancima  gdje se i sada nalazi. 

Enes Mešić je od ranije poznat obavještajnim i sigurnosnim agencijama BiH. On je bio u grupi osoba koje su uhićene  3. rujna prošle godine u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask" zajedno sa  Huseinom Bosnićem Avdulahom Hasanovićem ,  Eminom Hodžićem  i  Ademom Karamujom . 

Nakon tromjesečnog pritvora na slobodu su pušteni svi osim Bosnića koji je početkom ovog mjeseca prvostupanjskom presudom osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnog djela javno poticanja na terorističke aktivnosti u vezi s vrbovanjem radi terorističkih aktivnosti i organiziranjem terorističke grupe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?