Po nalogu tužiteljstva

SIPA pretresa više lokacija zbog "malina respiratora"

08.04.2021.
u 15:24

Po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužiteljstva SŽ, pripadnici SIPA  izuzimaju dokumentaciju o respiratorima "Srebrene maline".

Pretres se obavlja u kompaniji "Verlab", koja je radila verifikaciju respiratora, ali i na KCUS-u.

U tijeku  je pretres i Federalne uprave civilne zaštite  (FUCZ). Prema informacijama "Avaza", pretresi još uvijek traje.

Glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić za "Avaz" potvrdila da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma liječnika sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi s korištenjem respiratora koje je nabavila "Srebrena malina". 

Potvrđeno je da je u tijeku izuzimanje dokumentacije iz "Verlaba", a odnosi se na verifikaciju respiratora, koje je radila ova labaratorija, po ugovoru s FUCZ-om.

Aktivnosti su pokrenute nakon pisma liječnika koja su se pojavila u javnosti, a u kojima se govori o stanju na KCUS-u i navoda da se ti respiratori  ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata.

Prije nekoliko dana na KCUS-u su bili državni i županijski tužitelji, ali i inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?