Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

SIPA i Fakultet političkih znanosti UNSA potpisali Sporazum o suradnji

15. prosinca 2016. u 15:45 0 komentara 55 prikaza
potpisivanje

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić i dekan Fakultet političkih znanosti Univerziteta u Sarajevu  prof.dr Šaćir Filandra potpisali su danasu službenim prostorijama SIPA-e Sporazum o suradnji. Potpisivanju ovog Sporazuma, prisustvovali su i zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević, načelnik Sektora za planiranje, analitiku, suradnju i informiranje Ernad Musić i prodekan za nastavu i rad sa studentima FPN doc. dr Mirza Smajić.

Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja početak službene suradnje SIPA-e i FPN, koja će se u budućnosti realizirati kroz zajedničke projekte s ciljem razvoja znanosti i struke, znanstveno-stručnu suradnju u oblasti edukacije i usavršavanja studenata FPN, organizaciju specijalističkih kurseva i edukacija za pripadnike SIPA-e, organiziranje okruglih stolova i druge vidove suradnje.

Studenti Fakulteta političkih znanosti bit će u prilici da posjete SIPA-u i prisustvuju predavanjima iz oblasti organiziranog kriminala, terorizma i drugih vidova kriminala, uz prezentiranje primjera iz prakse od strane istražitelja SIPA-e, ali i predavanja iz drugih oblasti iz djelokruga rada SIPA-e radi upoznavanja studenata sa ulogom Agencije i njenim značajem u sigurnosnom sistemu BiH.

Potpisnici Sporazuma obostrano su iskazali zadovoljstvo na službeno započetoj suradnji između dvije institucije koja će biti od obostranog interesa. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.