2. listopada

SIP BIH: Koncert Stinga neće utjecati na transport i brojanje glasačkog materijala

22.08.2022.
u 15:46

Na dan održavanje izbora u BiH, 2. listopada u sarajevskoj Zetri bit će održan veliki, dugo očekivani, jedanput odloženi koncert popularnog Stinga. 

Ulaznice za ovaj jedinstven glazbeni događaj, kojim će Sting u Sarajevu proslaviti i svoj rođendan, već su rasprodane. Iako dio članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koristi godišnji odmor prije finala priprema za izborni dan, priopćili su da koncert ni na koji način neće utjecati da dinamiku izbornog materijala u Glavni centar za brojanje u Zetri.

Iz SIP-a objašnjavaju da u Zetru dan kasnije, 3. listopada, stižu glasački materijali birača koji su glasali u odsustvu, na nepotvrđenim listićima i putem mobilnih timova. 

U Zetru će biti prebačen i glasački materijal iz Diplomatsko – konzularnih predstavništava BiH, ali za njegov transport potrebno je nekoliko dana. Materijal sa redovitih biračkih mjesta transportirate se u Općinske izborne komisije a potom, nakon objedinjavanja, u skladište u Istočnom Sarajevu. 

Zanimljivo je da je sličnih dilema kada je riječ o masovnim skupovima u Zetri bilo i prije 12 godina, kada je mjesec i pol dana u ovoj dvorani boravio navodni iscjelitelj Meki Torabi, a kroz nju prošlo na desetine tisuća ljudi. Transport materijala i proces brojanja ni u takvim uvjetima nisu bili blokirani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?